Rågeleje Trim
Vi har med stor tak modtaget følgende fra Toni Gorde Andersen, forfatter, entertainer, radiovært og ikke mindst en af Rågelejes store ildsjæle.
Rågeleje Trim Af Toni Gorde Andersen
’Rågeleje Trim’ fandt sted i årene 1977 og frem til ca. 1984, da Blistrup Skytte & Idrætsforenings Venner overtog arrangementet, og her fortsatte det i nogle år.
Hvorfor Rågeleje Trim? Jo – med start & mål i Rågeleje blev det lille fiskerleje synliggjort på smukkeste vis idet ruterne førte deltagerne ind i land og langs kysten tilbage til Rågeleje. Der blev også arrangeret ruter for cyklister, og dette påkaldte mange ekstra deltagere.
Ud over medaljer blev der uddelt diplomer med lokalmotiver og marchdeltagerne kom langvejs fra, jeg tror at der i snit var 300 deltagere. Sekretariatet var i starten oprettet på kroen herefter på Søstjernen og senere på P-pladsen fra en campingvogn.
Oprindeligt var arrangementet lavet sammen med Marchforeningen Vikingerne fra København, som jeg var medlem af, men med hjælp fra lokale foreninger (S. A. radioklubben – D.R-K samt familie og venner) kunne disse motions-arrangementer gennemføres som ’Rågeleje Trim’ – naturligvis med frivilligt arbejde.
Det var naturligvis et stort arbejde med disse arrangementer, men vi ’løftede i flok’ og havde den fornøjelse at få en positiv tilbagemelding fra deltagerne, som mødte op år efter år.
Jeg har fundet medaljesættet som deltagerne ved ’Rågeleje-Trim’ fik udleveret igennem årene, og der følger nogle fotos af krus og plaquette, som blev udleveret til hold-deltagerne.
Hver medalje har en lille historie og båndet er i farverne blå, gul og grøn der symboliserer: blåt (himmel/hav) gul (stranden) og grønt (landskabet). Det samme er anvendt i Rågelejetorvets flag.
Angående ’Rågeleje-Trim’, kontaktede jeg dengang en (nu afdød) kunstner ved navn Poul Erik Olsen Kildeåsen 4, Rågeleje. PEO var en noget speciel type, der holdt af naturen og malede/tegnede motiver i al slags vejr – ofte mødte man/jeg PEO, som havde parkeret sin irgrønne knallert og opsat sit staffeli foran et skovområde/buskads – og PEO malede/tegnede de krogede træer og buske, som var lige foran ham.
PEO lovede mig tegninger til de diplomer, som vi udleverede til marchdeltagerne, og jeg gav PEO lidt velfortjent PR i de lokale aviser/blade.
PEO var en noget overset kunstner her fra lokalområdet – han ville dog ikke ofre penge til billedrammer på sine mange malerier, som fyldte utroligt meget i hans lille sommerhus (lå under seng, bag skabe og de mærkeligste steder). Jeg ville dengang hjælpe ham med at lave en udstilling med hans kunst f.eks. i medborgerhuset, men ikke med malerier uden rammer, så udstilling blev det aldrig til.
’Rågeleje-Trim’ omfattede også ’Frihedsmarchen’ i en del år. Her var altid mange deltagere.
Kort »