Select Page

Tag på vandretur blandt Bronzealderens gravhøje

Kom til indvielse til ny trampesti i Maglehøje, der sender dig 3500 år tilbage i tiden.

På ruten kan man se flere end 10 gravhøje fra Bronzealderen, som det for første gang er muligt at vandre blandt med udsigt over de flotte åbne landskaber.
Kom til indvielse 10. april, hvor der både er guidet tur og afslutning med kaffe og kage.Kultur og natur går op i en højere enhed på en ny trampesti i højgruppen Maglehøje ved Rågeleje. Her kan man for første gange nogensinde vandre blandt – og hvis man er forsigtig også på – de op til 3500 år gamle gravhøje fra Bronzealderen på en 1,3 kilometer lang nyanlagt trampesti.Den er skabt af lodsejerne i området i samarbejde med Museum Nordsjælland – Gilleleje og Gribskov Kommune og har fået 230.000 kroner fra Fødevareministeriet og EU.

Datidens gravskikke

Formålet med trampestien er at forbedre offentlighedens muligheder for at opleve højgruppen Maglehøje, at sikre adgang til de centrale gravhøje og at formidle den danske kulturarv.Maglehøje er et 30 hektar stort område med gravhøje fra Bronzealderen. Der har tidligere ligget op mod 24 gravhøje, men tidens tand – og plove – har gjort sine indhug i den danske kulturhistorie. I dag er området fredet, og derfor kan man i ro og mag nyde den historiske vandresti, der også byder på flotte udsigter over det åbne nordsjællandsk landskab.

Trampestien bliver indviet 10. april klokken 16 med snoreklipning af Bo Jul Nielsen og formand for Plan- og Miljøudvalget Morten Ulrik Jørgensen.

Bagefter giver arkæolog ved Museum Nordsjælland Kjartan Langsted en guidet tur på ruten. Som afslutning er der kaffe og kage ved de nye borde og bænke.

Fakta om indvielsen

Adresse: Bakkebjergvej ved den nye p-plads Tid: Kl. 16.

Projekt Maglehøje:

Udover at anlægge trampestien, så er de 230.000 støttekroner fra EU og Fødevareministeriet brugt til en parkeringsplads, informationstavler til formidling af gravhøjene og bord og bænke.
(Pressemeddelelse fra Gribskov Kommune)

Læs her om indvielsen