Select Page

Kunsten skal blomstre i Rågeleje

 

Med udgangspunkt i denne overskrift tog kunstgruppen ’Rågelejekunstnere’ den 3. marts 2018 hul på foråret og sprang ud med deres første fællesudstilling i samarbejde med restauratør Per Blom fra den historiske restaurant Søstjernen i Rågeleje.

Gruppen består i dag af seks medlemmer, der alle har en tilknytning eller fast forankring i Rågeleje. Det er Mads Haugsted, Rita Handest, Berit Aagesen, Pia Falck Pabe, Jan Lund og Benny Uhlmann, der med deres forskellige udtryk har fundet sammen om at få kunsten til igen at blomstre i Rågeleje.

Rågeleje har gennem tiderne været hjemsted for kendte og ukendte kunstnere, der følte sig tiltrukket af havet, lyset, roen og den smukke rene natur.

’Bølgen’ startede det hele

Det var i foråret 2018, at Rågelejes intetanende borgerne en tilfældig morgen mødte en granitskulptur, der var dumpet ned på promenaden. Efter nærmere undersøgelse viste det sig, at Kulturrådet i Gribskov kommune havde tilgodeset Rågeleje med en af den afdøde Ørbykunstner Niels Chr. Frandsens skulptur ’Bølgen’. En af de 14 værker han før sin død havde foræret kommunen.

’Skulpturen’ delte vandene i Rågeleje og bølgerne gik højt blandt medlemmerne i facebooksiden Rågeleje.

Det beviste, at der var stor interesse for kunst i området. Desuden havde der netop været forslag oppe om at starte en kunstgruppe. Så med de mange positive indikationer, blev det åbenlyst at slå dørene op for facebookgruppen ’Kunsten i Rågeleje’, der samler både kunstnere og kunstinteresserede.

I løbet af sommeren samledes interesserede kunstnere sig om, i første omgang, at lave en slags ’kunstrunde’. Hvor kunstnere ville åbne deres atelier for interesserede. Det blev af forskellige årsager ikke til noget.

Det var den dengang nye ejer af restaurant Søstjernen, Per Blom, der satte skub i kunstnerne, da han tilbød at åbne dørene og lade den nystartede gruppe springe ud på væggene i restauranten.
Kunstnerne der udtrykker sig både i olie, akryl og akvarel udstiller sammen – eller hver for sig.