Select Page

Naturområder

Når vinden blæser er stranden ikke altid det mest spændende sted at færdes. Stenene kommer med et trylleslag op på stranden.

Der er dog ikke nogen undskyldning for ikke at komme ud og nyde den dejlige natur og friske luft.

Går man en tur ind i landet, skal man ikke gå ret langt før man finder små oaser med lav beplantning og små-søer.

Området omkring Rågegården er umådelig fredfyldt med små mose-søer. Det er et spændende område, hvor også børnene vil elske at klatre i træer og ligge og kigge ned i vandet efter småfisk og kryb.  Se billeder fra området ved Rågegården Sydøst fra Spar-købmanden, kan man finde et helt vidunderligt moseområde. Her er det kun hejren, blishøner og andefugle der regerer. At sidde på en af bænkene og nyde stilheden og naturens gang, er en “lise” for sjælen. Se billeder fra området ved Baunemosen

I forbindelse med et byggeriprojekt i den sydlige del af Rågeleje er man i gang med at lave en gangsti langs åen. Hvis man følger vejen fra parkeringspladsen og drejer til højre et par huse oppe ad vejen, kan man følge åen ned til Damsåsen.

Maglehøjene som ligger lige ved Hesselbjerg er nu blevet tilgængelige for offentligheden. Parker på den lille parkeringsplads på Bakkebjergvej og tag turen til fods. Turen er ikke så lang, så det kan de fleste klare, og historien bliver fortalt undervejs. Hunde er desværre ikke velkomne.

Indvielse af trampesti ved Maglehøjene

Bronzealderens rituelle og territorielle landskab

Maglehøjene ved Bakkebjergvej
Skønt efterår i Baunemosen
Engen ved Rågegården
Engen ved Rågegården