Select Page

Rågelejes Revyen

Rågeleje Revyen Revyerne startede med Cirkus på grøntsværen i starten af Hesselbjergvej lige efter Høftehuset, hvor der dengang var en parkeringsplads (”overfor De Berejstes Håndværkeres Hus”, som heller ikke eksisterer længere).

Revyen startede helt beskedent i 1948 med ”Cirkus Valencia” opdøbt efter kendingsmelodien ”Valencia”, som blev afspillet på grammofon under forestillingerne, som en gruppe af børn opførte til glæde for mange andre børn og voksne i den den gang mindre badeby.

Cirkus Valencia udviklede sig mere år for år i 1949 og 1950, hvor det regnede så voldsomt efter premieren, at resten af forestillingerne flyttede til Rågeleje Kro, hvor Johanne og Aksel, der ejede kroen, gav os gratis husly og blev ved med det i de følgende år.

Rågeleje Kro brændte i 1980’erne og blev erstattet af Feriecentret Rågeleje Klit.

Efter flytningen til Rågeleje Kro blev ambitionerne endnu større og navnet blev ændret til RÅGELEJE REVYEN, som opførtes i endnu 3 år. Sidste forestilling, som jeg kaldte 6. sæson, opførtes i 1953.

Revyerne tiltrak publikum fra store dele af Nordsjælland. Jeg satte selv trykte plakater op i et område mellem Helsinge, Tisvildeleje og Gilleleje. Jeg var initiativtager, skuespiller og instruktør.

Rågeleje 13. juli 2011 John Steenberg

Billeder fra Rågeleje Revyen »

Læs mere om Rågeleje Revyerne:
Rågeleje Revyen Historien fra Program 1951
Rågeleje Revyen Historien fra Program 1952
Rågeleje Revyen Historien fra Program 1953

Læs også om Rågeleje Bio »