Select Page

pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Kunsten skal blomstre i Rågeleje
Søndag den 3. marts fra kl. 12-15. tager den nye kunstgruppe ’Rågelejekunstnerne’ hul på foråret og springer ud med deres første fællesudstilling – i samarbejde med Restaurant Søstjernen i Rågeleje.

Restauranten disker op med et specielt tilbud på boblevand og deres berømte brunch, og danner dermed ramme om fem lokale billedkunstnere, der med hvert deres forskellige udtryk i olie, akryl, akvarel og tusch viser deres kunst og skaber spændende liv i restauranten.

Det er Mads Haugsted, Michael Sten Johnsen, Anne Togeby, Rita Handest og Berit Aagesen, alle billedkunstnere med fast forankring i det lille ferieparadis, som har fundet sammen. Det er deres ønske at få kunsten til igen at blomstre i Rågeleje, der gennem tiderne har været hjemsted for kendte og ukendte kunstnere, der følte sig tiltrukket af havet, lyset, roen og den smukke rene natur.

‘Bølgen’ kom
Det var i foråret 2018, at Rågelejes intetanende borgerne, på morgenturen, mødte en granitskulptur, der var dumpet ned på promenaden. Efter nærmere undersøgelse viste det sig, at kommunens kulturråd havde tilgodeset Rågeleje med en af den afdøde Ørbykunstner Niels Chr. Frandsens skulptur ’Bølgen’. En af de 14 værker han havde foræret kommunen.
’Skulpturen delte vandene i Rågeleje og bølgerne gik højt blandt medlemmerne i facebooksiden Rågeleje ’, fortæller sidens administrator Berit Aagesen, der fortsætter. ’Det beviste, at der var stor interesse for kunst i området. Vi har jo også de skønne billeder, der er ophængt på promenaden og som Billedskolens elever har lavet’.

Kunsten i Rågeleje
Der havde netop været forslag om at starte en kunstgruppe og med mange positive indikationer slog dørene op for facebookgruppen ’Kunsten i Rågeleje’, der samler både kunstnere og kunstinteresserede.

I løbet af sommeren samledes interesserede kunstnere sig om, i første omgang, at lave en slags ’kunstrunde’. Hvor kunstnere ville åbne deres atelier for interesserede. Det blev af mange årsager desværre ikke til noget.

Samarbejde
Det var de nye ejere af restaurant Søstjernen, Per og – David Blom, der igen satte skub i kunstnerne, da de tilbød at åbne dørene og lade den nystartede gruppe springe ud på væggene i restauranten.
Udstillingen varer til 1. maj, herefter er det aftalt med restauranten at gruppens medlemmer på skift overtager en to måneders turnus året ud.

Fremtiden
Hvad fremtiden byder på, har den nystartede gruppe endnu ikke fastlagt, for de mener ikke, at det kun er billedkunsten, der skal blomstre i Rågeleje. Andre kunstformer som glas, keramik, foto etc. tåler også at se dagens lys.